Jména zvířat



Jak vybíráte jména pro své zvířecí mazlíčky?

Já jako milovník literatury to mám těžké. Kdysi, když jsem neměla rodinu, mohla jsem dát osmákovi degu jméno Doby. Neměl kdo mi v tom zabránit. Kocour dostal jméno Algernon a nikdo si nestěžoval. No dobře, je pravda,že se máma další dva měsíce znovu a znovu ptala, " Jakže se jmenuje ten kocour. "Nicméně si zvykla a kocour taky. Dodnes na jméno hezky slyší.
Algernon

Pak jsem si pořídila rodinu a začali těžkosti. Pro fenu, narozenou ve vrhu C, přece nemůže být lepší jméno než Ciri. Bojovala jsem statečně, ale marně. Nemám výhodu zaklínačské rychlosti a různé lsti typu, je to jméno pro princeznu, na mou tehdy dvouletou dceru neplatily. Prostě vedle mě teď leží Connie a nic s tím nenadělám.

Slavka Čubanoví
Connie


Nejnovější přírůstek do rodiny je kocourek. Přes mé návrhy  jako Samson, Fénix a už ani nevím co všechno je to Filip. Jméno dostal díky tomu, že se narodil na Filipa. Takhle má jednoduše narozeniny a svátek v jednom a my si to budeme hezky pamatovat.

Zatím je stav našeho zvířectva konstantní. Máme stop stav.
Jestli si ale někdy pořídím suchozemskou želvu, což je můj sen, bude se jmenovat Žofie. Do toho si nedám mluvit. Ještě bych si přála papouška. Nějakého velkého a mluvícího. To by byla paráda. Jmenoval by se Dodo.

Přiznám se, že kdyby to bylo jen na mě, a kdybych se nemusela ohlížet na nedostatek času, měla bych doma malou ZOO. Jak jste na tom se zvířátky vy? A co jejich jména?


Komentáře

Q.ee píše…
Máme psa WhiskeyJacka, ale říkáme mu jen Jack. Podle jedné z našich oblíbených postav ze série Malazská kniha padlých. Papoušci měli/mají nudnější jména - prostě takové, aby se jim dobře učili vyslovovat. Takže Kuba, Karel. :-D
Slavka Knihomolka píše…
U papoušků je jasně na prvním místě jednoduchost. Máte pěkného psa.
Mony píše…
Ja milujem zvieratá a keby som mohla, tak by aj u mňa bola malá ZOO :D Zatiaľ máme fenku Lilly, kocúrika Alexa a škrečka Riu. No a na dvore ešte máme šesť sliepok a každá má vďaka mne aj meno, za čo som považovaná za trocha čudnú, ale ja jednoducho zvieratá milujem a ku každému mám osobitý vzťah :)
Môj sen je mať chameleóna, mne sa vždy páčili plazy alebo malého zajačika. A mená dávame zvieratkám podľa toho, ktoré nás prvé napadne, a potom, či sa na ňom zhodneme :)
Slavka Knihomolka píše…
Chameleon, to je moc hezké zvířátko. Možná ještě agama, ty jsou hodně mazlivé.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kouzelné tenisky mého kamaráda Percyho

Oldřich z Chlumu román a skutečnost

Kluk na větvi