Kouzelné tenisky mého kamaráda Percyho


Autor: Ulf Stark
Překladatel:  Viola Samogyi
Nakladatelství: Portál
Počet stran: 120


Kniha Kouzelné tenisky mého kamaráda Percyho je úsměvný příběh o dětství a dospívání. Ulf je pevně přesvědčen, že jediné co mu může změnit život, jsou kouzelné tenisky. Díky nim bude silnější, chytřejší, šikovnější, všechno se mu bude dařit a hlavně všichni ho budou mít rádi. Pro to, aby je získal je ochoten obětovat cokoli ze svých pokladů. Tenisky jsou sice staré a nevzhledné, ale co na tom záleží, vždyť jsou přece kouzelné. 

Zdroj
Ulf Stark je švédský spisovatel. Píše hlavně knihy pro děti. U nás mu vyšly například knihy: Los králem lesa, Žabí princ, Hrdinové ze zahrádky. Jeho texty jsou překládány do řady jazyků. Kniha Kouzelné tenisky mého kamaráda Percyho je první a nejoceňovanější díl z volné trilogie. 

Ulf je úplně obyčejný chlapec.  Není moc nadaný na tělocvik, za což si ho jeho spolužáci dobírají. Má staršího bratra, který ho odstrkuje a nehodlá se s ním kamarádit. Dokonce mu občas ubližuje, aby potvrdil svou nadvládu v rodině.  Maminka Ulfa neustále zásobený koláčky, věnečky, vdolečky a tak není divu, že má trochu nadváhu. Rád by byl mezi kamarády uznávaný, ale jak toho dosáhnout, když se na kladině chodit bojí, kolektivní hry mu taky moc nejdou a veškerému nebezpečí se nejraději vyhne. 


Zdroj


Námět knihy je jednoduchý, ale velmi zábavný. Z obyčejného, nemotorného a moc hodného kluka se díky kouzelným teniskám stává odvážlivec, který jde po hlavě do každého nebezpečí. Pro získání tenisek je schopný obětovat úplně všechno, jen aby je měl. Když má tuto kouzelnou obuv na nohách dokáže úplně vše co si zamane. Najednou se nebojí, dokáže se dokonce postavit i svémi staršímu bratrovi. Provádí jednu lumpárnu za druhou a všichni se diví. Jeho vztah k dívkám nabral taky pořádný obrat. Zkrátka, Ulf je díky teniskám úplně jiný člověk.


Zdroj
Text je napsaný jednoduchým a zábavným stylem a navíc je doprovázen krásnými obrázky. Myslím si, že vydání nakladatelství Portál je nádherné. Už jen ta výrazně červená obálka upoutá dětské čtenáře a bude se jim krásně číst. Pokud tedy máte doma dítko, kterému se do čtení moc nechce, zkuste mu nabídnout knihu Kouzelné tenisky mého kamaráda Percyho. Uvidíte, že tuto útlou knížečku přečte raz dva.  

Za knihu k recenzi děkuji NAKLADATELSTVÍ PORTÁL

Knihu si můžete pořídit ZDE

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Oldřich z Chlumu román a skutečnost

Kluk na větvi