Nové knihy

Dostala jsem nové knihy k recenzi. Moc se na ně těším.



Anotace:
Představte si  Lynchův Twin Peaks zasazený do Finska. A představte si Dostojevského Zločin a trest, v němž Soňa Marmeladová zastřelí raskolnikova. Zní to absurdně? Román, který vám dokáže, že i Skandinávie má svůj magický realismus, zavádí čtenáře do městečka Zaječí, kde se dějí divné věci nejen s ledmi, ale i s knihami.
Všechno začíná, když se mladá učitelka literatury Ella Milanová vrátí do svého rodiště a objeví tam zvláštní knižní svazek, který ji vyrazí dech. V místní knihovně se vydává po stopě záhadných událostí... a brzy narazí na uzavřené společenství literátů, založené oslavovanou Laurou Sněžnou, na pravidla podivné Hry a také na nadpřirozené úkazy. Podaří se jí odhalit, co se ve skutečnosti stalo s desátým členem literárního spolku, a rozplést pavučinu všeprostupující fikce? 



Anotace:
 Vélin Al Sorna, zasvěcený Šestému řádu, byl od útlého dětství cvičen k boji a zabíjení ve službách víry. Řád se stal jeho jedninou rodinou. Vélinův otec byl rytířem krále Januse, panovníka sjednocené říše. Vélinovo rozhořčení, že ho otec zbavil jeho práv a v pouhých deseti letech ho nechal na prahu Šestého řádu jako nalezence, nezná mezí.  během pobytu v řádu se navíc doslechne podivné zvěsti o své matce, na níž si téměř nevzpomíná. Postupně také odhaluje důvody, které jeho otce vedly k tomu, že ho řádu svěřil. Ale jedna pravda je důležitější než všechny ostatní : Vélina Al Sornu čeká budoucnost,kterou má teprve pochopit. Budoucnost, která změní nejen říši, ale také celý svět.


Anotace:
Charles Lewinsky vypráví životní příběh německého herce a režiséra židovského původu, který byl nacisty transportován do terezínského ghetta. Někdejší hvězda německých filmů a herecký kolega Marlene Dietrichové se stal jednímz tisíce vězněných... V roce 1944 měl rozvinout svůj režisérský talent naplno a zachránit tak život svůj i své rodiny: jeho úkolem bylo pro nacisty natočit propagandistický film Vůdce daroval Židům město, který by ukazoval šťastný a plnohodnotný život Židů v Terezíně. Je vůle přežít silnější než pochyby o životě ve lži? Je možné popřít celý život pro záchranu vlastního krku? 

Znáte? Četli jste některou? 


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kouzelné tenisky mého kamaráda Percyho

Oldřich z Chlumu román a skutečnost

Kluk na větvi