Samhain Nižboru

Již tradičně jsme i letos navštívili zámek Nižbor a jeho Samhain. Neodradilo nás ani studené počasí ani jemný déšť, který se občas spustil. Vyzbrojili jsme se teplým oblečením, deštníky a my, co jsme nemuseli řídit i grogem. Na zámku se shromáždilo plno keltů v dobových oblecích, hrála hudba, tanečníci tančili a Vousův kmen se jako vždy snažil pozabíjet navzájem.


Všude bylo plno stánků s dobrotami, šperky, kořením, hračkami atd.. Oči jen přecházeli a dcera všechno chtěla koupit. Naštěstí po přemlouvání se spokojila s kornoutkem oříšků, palačinkou, náušnicemi a teplým pitím. 






K poslechu hrálo hned několik kapel. Skupiny Rookery, kapela Dick O´Brass, Fear Darrig. Hudba pro nás k Samhainu neodlučitelně patří. Tentokrát nám chyběla skupina Isara. Jejich písničky známe zpaměti a dcera je moc ráda zpívá.




Zatančila nám tradičně skupina Gall-Tír. Moc se nám jejich vystoupení líbí. Nejvíc mojí dceři, která nám vždy doma předvádí co nového se naučila.


Přes zhoršené počasí, se nám i tentokrát na Nižboru líbilo. Vzali jsme s sebou i mojí mámu a myslím, že pokud to jen trochu půjde, na jaře jsme tam zas. Zatančíme si, zazpíváme, koupíme si něco moc dobrého a taky nějakou malou drobnost pro radost. 


Pokud jste na Nižboru ještě nebyli, rozhodně to na jaře napravte. Je tam parádní atmosféra, plno lidí a samé dobroty.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kouzelné tenisky mého kamaráda Percyho

Oldřich z Chlumu román a skutečnost

Kluk na větvi