Syn Jidášův


Syn Jidášův

Heit Markus - Syn Jidášův

Počet stran: 400

Překladatel: Svatava Kretkov

Jde o druhý díl série Jidáš. Jako u každé série, je lepší číst je popořadě, ale pokud se  Vám dostane do ruky rovnou druhý díl, nic se neděje. V textu nejsou odkazy na díl první a do děje se začtete velmi dobře.




Heit Markus

Německý autor fantasy, science fiction a hororů. Příležitostně pracuje jako novinář. jeho knihy jsou velmi dobře přijímány. Největší úspěch zaznamenal s tetralogií ze světa trpaslíků.

Kniha Syn Jidášův  se vrací k původnímu obrazu upírů. Jsou to v podstatě krvelačné bestie, které nemohou a většinou ani nechtějí svoji touhu po krvi lidí ovládat. Nejedná se o žádnou romantickou představu vampíra, které jsou v poslední době tak oblíbené (např.  Stníváni atd).

Jde o životní příběh prastaré upírky Síi, která se po staletí snaží hlídat své potomky, aby se z nich nestaly bytosti jako je ona sama. V současné době se zapojila do života mladé matky a její dcery. Pomáhá jim a chrání je. Vůbec netuší, že z dávné minulosti se vynoří muž, který se chce mstít. Muž, který má schopnosti, které by ji mohly porazit. Navíc jí z celého srdce nenávidí.

Při čtení knihy mě zarazil úvod, kde je popis různých druhů upírů, jejich slabých a silných stránek. Bála jsem se, že v tom budu mít zmatek a nebudu se orientovat. Naštěstí mé obavy nebyli oprávněné. Po celou dobu čtení jsem neměla potřebu se vracet k popisu a přitom jsem měla docela dobrou představu co která postava a druh upíra dokáže.

Příběh je plný zvratů a nečekaných rozuzlení. Vede různými staletími až do současnosti a různými zeměmi. Trochu jsem nechápala odbočky v knize, různé postavy se střídali, ale ukázalo se, že to mělo své důvody.
Kniha se dobře čte, příběh je zajímavý. Postavy se vyvíjí, pořád se něco děje. Příběh plný vražd, nenávisti, ale i lásky.
Myslím, že tohoto autora budu sledovat a ještě se k němu vrátím.

Za knihu děkuji  www.knihy.idnes.cz

knihy.idnes.cz

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kouzelné tenisky mého kamaráda Percyho

Oldřich z Chlumu román a skutečnost

Kluk na větvi