Beltaim na Nižboru


V sobotu jsme byli s rodinou na jedné úžasné akci. Jednalo se o Beltaim na Nižboru. Tyto akce máme moc rádi, plno stánků, dobrot, krásné hudby, vystoupení tanečníků... Letos se nám navíc vydařilo počasí. Bylo opravdu krásně, sluníčko svítilo a tak jsme si akci opravdu užili.


Zámek Nižbor je krásný. Akci zahájila skupina Bohemia Pipe Band. No není to krásný pohled, ještě si přimyslete hudbu a bude to dokonalé. 





Po dudácích následovalo hudební vystoupení skupiny Dé Domhnaigh


My máme moc rádi irské tance a skupina Gall-Tír to opravdu umí. Nejen že nám zatančili, ale dokonce pořádali i výuku tance. Dcera pak doma celou neděli předváděla co odkoukala a co se naučila.


Nejvíc ze všeho jsme se těšili na vystoupení skupiny Isara. Překvapili nás novou zpěvačkou. Na této kapele jde vidět, jak si své vystoupení dokáže užít. Moc se nám líbili a protože přidali i naši nejoblíbenější písničku "Vdova" koupili jsme si i jejich CD. Už po cestě domů, jsme si ho museli v autě pustit. Pokud si chcete poslechnout, najdete ji ZDE . U nás doma už čtvrtý den jede CD pořád dokola, moje dcera u toho tančí a zpívá a zpívá. 



Další v programu bylo vystoupení s dravci. Dravce jsme nevyfotili, ale tohle liště ano. Dokonce jsme si ho mohli i pohladit. Měla jsem o lištičku strach. Bála jsem se, že se stane cvičným terčem pro lov dravců. Naštěstí nic takového nehrozí, lištičku čeká dlouhý spokojený život.




Sova krásně pózovala. Samozřejmostí byla i bitva, která byla v režii Vousova kmene. Barbaři se bili a rozhodně se nešetřili.




 Poslední kapelou, která nás bavila je Dick O´Brass.


Byl to nádherný den a myslím, že se na Nižbor ještě určitě vrátíme.




Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kouzelné tenisky mého kamaráda Percyho

Oldřich z Chlumu román a skutečnost

Kluk na větvi