Maminčin mazánek


Napsala: Sarah Flint
Nakladatelství: Omega
Počet stran: 272


Je pravda, že thrillery nejsou můj oblíbený žánr, ale anotace knihy mě přiměla udělat výjimku a začít číst. A udělala jsem moc dobře. Maminčin mazánek je napínavá kniha, s velmi sympatickou hlavní postavou mě moc bavila. Přečetla jsem ji za dva dny a klidně bych brala i pokračování osudů Charlie a jejich případů. Proto jsem moc ráda, že se další případy, řešené mou oblíbenou postavou, chystají. 

Někteří línější kolegové jí přezdívali " magnet na průsery", ti svědomitější důstojníci, kteří jí záviděli prapodivné náhody, díky kterým vždy narazila na zločin a kriminálník, jí říkají " lovkyně zločinců". Nicméně jednu věc všichni akceptovali, a to fakt, že nikdy neměli klidnou směnu, pokud pracovali s Charlie. 


Sériový vrah, který se zdá nedostižný. Zaměřuje se na matky a jejich děti. Ty vždy mizí bez jakékoli stopy. Kdo je zodpovědný za únosy a proč to dělá? To má vyřešit mladá policistka Charlie, která je doslova magnet na problémy. 

Kamkoli se Charlie vrtne, dostane se do průšvihu. Připlete se k rvačce, nebo honičce revizora s černým pasažérem. Jako policistka cítí povinnost zasáhnout. Někteří kolegové jí ,schopnost zasáhnout, závidí, jiní ji obdivují. Zvlášť její nový šéf Hunter je jí velmi blízký. Mohla by říct, že si ho váží a má ho ráda jako otce. Nový případ únosů se jí velmi dotýká a snaží se ho vyřešit co nejrychleji. Bohužel podezřelých je mnoho, a navíc se jí nedaří najít důkazy. Dokáže zjistit pachatele a jeho motiv?
Kniha se velmi dobře čte. Líbí se mi dávkování napětí, kdy sice něco tušíme, ale nikdy si nemůžeme být jistí tím, kdo je vrah. Jsou nám představeny pocity vraha, obětí i pátrající policistky. Děj je odlehčen příhodami ze života trochu bláznivé policistky. Charlie je velmi sympatická. Nestará se o to jak zrovna vypadá. Záleží ji spíše na tom, jak se cítí. Má velmi vyvinutý cit pro spravedlnost, kterým se vždy nechá vést. Má jednu výjimečnou schopnost a to paměť na obličeje. Pro policistku je to velmi užitečná dovednost a Charlie ji umí dobře využít.
Knihu rozhodně doporučuji všem, kdo mají rádi tajemství a k dobrému čtení potřebují pořádné překvapení na konci.

c

Za knihu k recenzi děkuji nakladatelství Omega a

 knihkupectví Knihy Dobrovský



Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kouzelné tenisky mého kamaráda Percyho

Oldřich z Chlumu román a skutečnost

Kluk na větvi